Genieten op de camping en festivals

Wat staat er voor jou op de planning deze zomer? Ga je met je tent op reis of trek je van festival naar festival? Het belangrijkste is dat je heerlijk onbezorgd kan genieten van je vakantie. Omdat er vaak ook waardevolle spullen mee gaan is het goed te weten wat er is verzekerd in je tent, en wat je zelf kan doen om diefstal te voorkomen en je spullen beter kan beschermen. 

 

Nieuws
Datum: 25-06-2024

Eendaags festival
Ga je in Nederland voor één dag naar een festival? Dan gaat de vlieger van je reisverzekering helaas niet op. Mocht je toch waardevolle spullen meenemen naar het festival dan is er nog wel de mogelijkheid om dit te verzekering via de buitenhuisdekking op je inboedelverzekering, laat je hierin altijd goed adviseren want de vergoedingen verschillen per verzekeraar. 

Met een reisverekering ben je meestal wel verzekerd
Met een reisverzekering worden je spullen meestal vergoed bij diefstal, bijvoorbeeld als ze ’s nachts uit je tent gestolen worden terwijl je ligt te slapen. Controleer voor vertrek altijd je polisvoorwaarden, want er is vaak sprake van een eigen risico en je kostbare spullen zijn tot een maximumbedrag verzekerd. Dit betekent dat als de waarde van je gestolen items boven dit bedrag ligt, je nog steeds een deel zelf moet betalen. 

Let op: ga je overdag op pad en laat je jouw kostbare spullen in de tent liggen? Als ze gestolen worden, krijg je geen vergoeding van je reisverzekering. Je hebt je spullen dan niet zorgvuldig genoeg opgeborgen. Voor inbrekers is het een kwestie van de tent openritsen en klaar. Verzekeraars verwachten dat je meer maatregelen neemt om je kostbaarheden te beschermen.

Hoe kun je doen om diefstal voorkomen? 

  • Sluit je tent af met een slotje
    Dit houdt niet alles tegen, maar het ontmoedigt in ieder geval wel
  • Zet je tent op een veilige, goed verlichte en drukbezochte plek
    Zeker op een festival is dit zeer verstandig, een donkere en afgelegen plek heeft toch meer de voorkeur voor dieven
  • Kluisje op de camping of festival? 
    Neem waardevolle spullen mee als je op pad gaat of huur een kluisje om ze veilig op te bergen
  • Laat waardevolle spullen liever thuis
    Het klinkt logisch maar wanneer je in een tent overnnacht overweeg dan altijd goed welke waardevolle spullen echt nodig zijn om mee te nemen

Wat als je toch bent bestolen? 
Het is belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen op het politiebureau. Belangrijk is wel dat je dit doet in het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden. Zonder aangifte wordt de claim niet in behandeling genomen. 

Weet jij waar je voor verzekerd bent? 
Onze adviseurs weten precies waarvoor je je kunt verzekeren tijdens een vakantie, festival of weekendje weg in eigen land of het buitenland. Ga je vaak op pad? Dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering handig. Zo hoef je niet steeds een nieuwe verzekering af te sluiten.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op, we helpen je graag met advies over de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag