Vakantiewoning in Nederland? Zo financier je dat!

Heb jij altijd gedroomd van een vakantiehuis in Nederland of heb je er wellicht al één op het oog? Kies je dan voor eigen gebruik met familie en vrienden of wil je deze gaan verhuren? Allemaal zaken die belangrijk zijn om goed voor je zelf in kaart te brengen. Maar bovenal belangrijk te weten dat er diverse mogelijkheden zijn op dit te financieren. 

Vakantiehuisje Zeeland
Nieuws
Datum: 25-06-2024

Recreatiewoninghypotheek
Het belangrijkste verschil met een reguliere hypotheek is dat je de rente voor een tweede- of recreatiehypotheek niet mag aftrekken. Daarnaast zijn aan deze hypotheek diverse voorwaarden verbonden en deze verschillen vaak met een reguliere hypotheek. Deze verschillen ook per hypotheekverstrekker maar onderstaand alvast een aantal van dit soort voorwaarden: 

  • De woning moet van steen of beton zijn
  • De woning mag niet verplaatsbaar zijn
  • De woning moet een minimale executiewaarde van €100.000,- hebben
  • Maximale looptijd is 25 jaar
  • De woning mag niet permanent worden bewoond
  • De woning mag onder specifieke voorwaarden worden verhuurd 

Persoonlijke lening
Is de hypotheek geen optie omdat je niet aan de voorwaarden voldoet? En heb je niet de mogelijkheid dit te financieren uit eigen middelen? Dan is de persoonlijke lening nog een optie. Dit is een vastbedrag met elke maand een vaste aflossing. De rente op een persoonlijke lening ligt altijd wel een stuk hoger dan de hypotheekrente, dit omdat de woning geen onderpand betreft. 

Eigen vermogen
Heb je eigen vermogen welke je wilt investeren in een vakantiewoning? Je maakt dan minder schulden en betaald ook minder rente, echter zit je geld dan wel vast in een woning. Je kunt uiteraard ook gedeelte financieren en een gedeelte van het eigen vermogen hiervoor gebruiken. Je krijgt dan geen rente meer over dit bedrag maar als de woning in waarde stijgt brengt dit uiteindelijk ook een stijging van het eigen vermogen met zich mee bij verkoop. 

Komt jouw droom uit?
Je kan altijd in gesprek met onze adviseurs om eens te kijken naar jouw financiele mogelijkheden. Door jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen kunnen ze kijken wat zowel de meest gunstige als verstandige keuze is. We kijken graag samen met jou of we je droom kunnen realiseren. 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag